Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Stylista, Fashionista, the City, the Rachel Zoe project…jag hade hoppats att omvärlden tröttnat på att se modeller sminkas och höra elaka redaktörer klaga på sitt kaffe. Jag kan nämligen inte komma på något mer meningslöst sätt att slösa bort en timme av sitt liv. Tyvärr verkar det dock som om det fortfarande finns en marknad för modesåpor eftersom självaste style.com just nu håller på och spelar in en pilot.

Under modeveckan i New York intervjuade jag Ann Slowey på Elle och Nina Garcia på Marie Claire om mode-TV. Varken Slowey eller Garcia ser någon slut på modesåporna och berättar att deras chefer kräver att de syns i såporna. Ann Slowey menade till och med att det blivit obligatoriskt för en modechef att följas av ett TV-team. Vi får se om style.com.tv blir någon succé.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här