Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Det finns ingen ängslig återhållsamhet eller sarkasm i vårens mode och modehusens designteam verkar haft roligare än på länge. Den här säsongen får jag modekickar och undrar hur bra den här våren egentligen kommer att bli. Jag vill fortsätta vara glad, men kan inte låta bli att fråga mig vad Missoni egentligen håller på med. Förra året när jag intervjuade Angela Missoni i Milano pratade hon om backpacking, men nu verkar hon rest alldeles för långt. Tillsammans med sin dotter Margherita försöker hon föryngra märket, men istället är Missoni på väg att förlora all sin elegans. Vårens kollektion såg nämligen ut att passa ett gäng ryggsäcksresenärer som köpt lite för många souvenirer.

Trevlig resa önskar Missoni

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här