Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Fruktfat. Japanska Vogues modechef Anna Dello Russo bär vattenmelonshattar och Miuccia Prada bananörhängen.

Lindexlyft. Narciso Rodriguez samarbetar med kedjan och höjer modenivån med en specialkollektion.

Underhållning. Allt fler modehus vill visa världen sina kläder och Burberry, Bottega Veneta och Prada sänder visningarna live som om de vore TV-underhållning.

Färgchockar. Både London och Milan förespråkar optimistisk färg.

Underkläder. Just nu ställer Elisabeth Charlotte Rist, Pippilotti Risti, ut en kalsonglampa i New York.

Prada. Perfekt.

Jerseytrend. TV-serien Jersey Shore har handlar om dålig smak, medan Boardwalk Empire tar oss med på en stilsäker resa till 20-talets Atlantic City.

Prada


Underklädeslampa


Boardwalk Empire

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här