Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Undan för undan blir det tydligt vilka trender som kommer i vår. I New York framhölls 70-talet och i London färg, däribland detaljer i neon. Det känns som om modet är bättre än på flera säsonger och jag känner mig mer inspirerad än jag har gjort de senaste tre säsongerna. Vad kommer Dries van Noten visa?, Miuccia Prada?, Marc Jacobs för Louis Vuitton? och Chanel? Det är roligare att vara modejournalist än det varit på väldigt länge. Nu ska jag träffa Narciso Rodriguez som ska få berätta om sitt minst sagt oväntade samarbete med Lindex.

Burberry


Christopher Kane


Jonathan Saunders

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här