Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Modeveckorna avlöser varandra. New York är redan förbi, London nästan avklarad och nu återstår Milano och Paris. Det är många visningar att gå igenom och därför är det så befriande när man hittar en modenyhet som inte bara handlar om vårens kläder. Jag läste precis att Lady Gagas köttklänning har inspirerat en slaktare på Bleeker Street i New York. Han har placerat bilder på Lady Gaga utanför butiken och hoppas antagligen att hon ska öka försäljningen av kotletter och biffar. Som vegetarian undrar jag såklart om Lady Gagas klänning påverkar köttätandet världen över och hur många tjejer iklädda köttklänningar vi får se på Halloween.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här