Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Nätshopping. New York Times utreder unga kvinnors konsumtionsvanor.

Pradautseende. Modehuset stämmer en tidigare anställd som säger sig ha sparkats på grund av sitt utseende.

Köplus. 18 miljoner amerikaner har ett så starkt shoppingberoende att det äventyrar förhållanden och jobb.

Kedjekris. American Apparel hotas av konkurs och American Eagle tvingas stänga över femtio butiker.

Nätkamp. Style.com och Vogue blir konkurrenter på nätet när Vogue lanserar en egen websida.

Verklighetsmode. R. J. Cutler som regisserade den omtalade modedokumentären September Issue är snart aktuell med en uppföljare om designduon Rag and Bone.

Gantlyft. Michael Bastian, tidigare ansvarig för herrmodet på Bergdorf Goodman och med eget modehus, designar numera även för Gant och släpper sportig kampanj.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här