Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Marc Jacobs blev tatueringsberoende i ungefär samma veva som han blev träningsnarkoman och för varje visning som gått har vi fått se mer hud och mer kroppsdekorationer. Nu flyttar stjärndesignern fokus från sig själv och lanserar en väskkollektion tillsammans med sin tatuerare. Att Marc Jacobs inte kan sluta tänka på tatueringar markerade han även under Louis Vuittons herrvisning då modellerna minst sagt var märkta av modehuset, något som även Karl Lagerfeld och Chanel gjort tidigare och som vi säkert kommer att få se mer av.

Modehusets välkända loggor i form av tatueringar.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här