Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Wimbledon. Tennisstjärnan Venus Williams spelar alltid med stil, men i början av veckan tog tänjde hon ytterligare på begreppet sportmode genom att bära en fantastisk franskreation inspirerad av Tina Turner.

Material Girl. Madonna och dottern Lourdes designar kläder för varuhuset Macy’s.

Tatueringstrend. Vivienne Westwoods modeller var täckta med tatueringar och i morgon kommer YSL inleda sin visning med en film om tatueraren Ari Marcopoulos.

Gummibandshysterin. Sarah Jessica Parker hakar på.

American Apparel. Det senaste ryktet är att alla anställda måste skriva på ett avtal där de blir skyldiga den skandalomsusade kedjan en miljon dollar om de pratar med journalister.

Veckans snyggaste är utan tvekan Venus Williams.Madonna för Macy’s


Sarah Jessica Parker hakar på juniortrenden och bär ett grönt gummiband.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här