Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Victorias klänning. Spänningen är olidlig, men eftersom prinsessan har en sansad stil och inte kommer att modechocka så tycker jag att allt är okej så länge klänningen är designad och tillverkad i Sverige.

Snyggfixering. Skandalerna kring den amerikanska klädkedjan American Apparel fortsätter och den här veckan handlar det om personalens sminkning och skägg.

Oljan. Kenneth Cole lanserar t-shirtkampanj för att hjälpa till med upprensningen efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen.

Grattis. Rodarte vinner Cooper-Hewitt National Design Award for fashion.

Kändiskläder. Efter Halstonfiaskot och några halvdana kedjekollektioner lanserar stylistkändisen Rachel Zoe sin första kollektion.

Gummimode. Flera mellanstadieskolor i USA har förbjudit supertrenden ”armband i plast” eftersom de distraherar. De kämpar dock i motvind, speciellt efter att tvillingarna Olsen i veckan synts med banden.

Banden som upprör det amerikanska skolväsendet.

T-shirten som ska rena vattnet.


Så här ser American Apparelmannen ut.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här