Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Den amerikanska klädkedjan American Apparel anställer inte bara snygga medarbetare, utan har också regler när det gäller deras skönhetsritualer. Ett mail som skickats ut till alla platschefer har hamnat hos skvallerredaktörerna på Gawker och nu fortsätter debatten om American Apparels hårda skönhetskrav. Tjejerna rekommenderas att ha långt hår och oplockade ögonbryn och bör undvika underlagskräm och flytande eyeliner, medan killarna bör ha kläder som passar och inte odla mustasch. Mer om reglerna här.

Långt hår, opolockade ögonbryn och ingen eyeliner.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här