Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Snygghysteri. Den amerikanska klädkedjan American Apparel vars framgång delvis bygger på att butikspersonalen poserar i sexiga annonser anklagas ännu en gång för att bara anställa snygga.

Töntstämpel. Enligt NYT har Birkenstock tvättat bort sin töntstämpel då deras välkända sandal numera används av modeeliten.

Kortkort. Killen med korta byxor, Thom Browne, lanserar damkollektion och den viktigaste frågan är såklart vilken längd byxorna kommer att ha.

iPadmode. Oscar de la Renta hänger på den ganska obefintliga iPadtrenden och designar fodral till prylen.

Prisad. Marc Jacobs utses till årets damklädesdesigner på USA:s största modegala.

VM. Nytt nummer av spännande Sepp, modetidningen med fotbollsinriktning, finns nu ute i handeln.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här