X
Annons
X

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Idag är det Memorial Day som markerar att sommaren har börjat här i USA. I New York Times skriver Tricia Romano om bikinin och om hur det blivit lättare att köpa underdel och överdel separat vilket i mina ögon känns som ett framsteg för oss konsumenter då vi har möjlighet att vara mer kreativa med våra badkläder. Intressant med artikeln är också ett uttalande från Marshal Cohen, analytiker på NPD Group, som säger att sommarens badkläder inte kommer att användas igen nästa år vilket får mig att fundera över om badkläder är garderobens mest kortlivade plagg.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här