X
Annons
X

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Veckans stora modenyhet är att Sarah Burton tar över rollen som kreativ chef på Alexander McQueen. Efter Alexander McQueens tragiska bortgång i februari hamnade Gucci Group, som äger modehuset, i en minst sagt svår situation då flera tunga röster i branschen ifrågasatte om modehuset ens borde finnas kvar och beskyllde även Gucci Group för att ha pressat Alexander McQueen till självmordet. Gucci Group har nu gjort det bästa av den svåra situationen. Sarah Burton har jobbat tillsammans med Alexander McQueen i nästan femton år och är väl insatt i modehusets själ. Gucci Group hade kunnat välja att anställa en betydligt mer känd designer, men visar med sitt val att de förstår att Alexander McQueen inte bara var ett varumärke utan också en unik designtalang. Jag hoppas att Sarah Burton kommer att klara av pressen och ser fram emot hennes debutkollektion.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här