X
Annons
X

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Korta projektanställningar där designers bara får en enda kollektion på sig att skapa succé har blivit regel snarare än undantag i modebranschen och det känns som om antalet jobblösa designers ökar efter varje visningsvecka. De senaste åren är det nog modehuset Ungaro som gjort sig av med flest designers, däribland Peter Dundas, Vincent Darre och Esteban Cortezar och modehuset tog dessutom till en ovanligt desperat lösning när de anlitade Lindsay Lohan som tillsammans med designern Estrella Archs bjöd på katastrof snarare än succé. Nu har det blivit klart att nästa designer att ta sig an det svåra uppdraget är brittiske Giles Deacon och jag önskar honom lycka till.

Missa inte Fashionistas öppna brev till Marc Jacobs där brevskrivarna undrar just hur de ska förhålla sig till Marc Jacobs fixering vid sin eget kropp.

Peter Dundas är glad eftersom han numera jobbar för Pucci och inte Ungaro.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här