Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Burkabestraffning. Belgien förbjuder kvinnor att bära slöjor som täcker ansiktet på allmän plats.

Konstskor.Aliveshoes tillverkar skor som de använder i installationer och sedan säljer tillsammans med en ritning av verket där skon medverkat.

Kedjegala. New Yorks viktigaste modefest, Costume Institute ball, sponsras av klädkedjan Gap som nu även kommer att klä celebriteterna på röda mattan.

Kölistor. Hermés slutar med kölistor och det är ny fritt fram för vem som helst att köpa en birkinväska.

Voguevecka. 42 500 dollar blev slutligen priset när en vecka på Vogue auktionerades ut.

SkokonstOm bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här