Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

För några år sedan roade sig modemagasinen ständigt med att rapportera om olika väskors kölistor, modeköer var ett trendigt fenomen och Sex and the City vigde till och med ett avsnitt åt Samantha som försökte fuska sig förbi en väskkö med hjälp av skådespelerskan Lucy Liu. Nu verkar det som om modeköandet äntligen är förbi. Enligt New York Magazine kan alla som vill köpa prestigeväskan Birkin numera bara gå in i en Hermesbutik och köpa den. Prislappen på närmare femtio tusen kronor är dock fortfarande ett problem för de flesta modehungriga och uppenbarligen numera även för Hermes som inte längre har råd att diskriminera.

Prisnivån på de här birkininspirerade nästdukarna på Etsy passar nog de allra flesta betydligt bättre än väskan.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här