Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Idag förväntas Belgiens parlament rösta igenom en lag som förbjuder slöjor som täcker ansiktet. I flera europeiska länder finns liknande förslag och jag tror att Belgiens beslut kan komma att påverka länder som Frankrike att följa efter. Korrespondenterna på SVT vigde nyligen ett helt program åt slöjdebatten som jag rekommenderar för alla som är intresserade av att följa turerna kring det laddade plagget. I programmet intervjuas bland annat grundarna av Hijab and the City, franska Elles chefredaktör samt Leyla Belkaid som skrivit en bok om slöjan historiskt. Kolla också in det norska märket Marked Moskva och deras burkakollektion som jag först trodde var ett skämt.

Norska Marked Moskvas Burberry Burka.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här