Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Trendiga kläder är kanske det sista man tänker på när nyhetsankarna målar upp skräckscenarier om askmolnet. Modebranschen har dock redan drabbats. Hope har ställt in veckans fest i New York, H&M har anställda fast i Bangladesh och de flesta modehus får inte tag på provexemplar som fabrikerna sytt upp vilket gör att produktionen stannar upp. Flygtrafiken håller på att komma igång, men effekterna av askmolnets framfart ser vi först om några veckor i butikerna.

Det är dags att ta fram Christopher Kanes vulkanklänning.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här