Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Williamsburgstil. En lång och underhållande artikel i senaste New York Magazine avhandlar konflikten mellan ortodoxa judar och hipsters, men passar även på att påpeka likheter som att båda grupperna fascineras av helskägg.

Telefonstyling. Glamour lanserar iPhone-applikationen ”Ask a Stylist” som gör det möjligt att få personliga stilråd dygnet runt.

Skräpland. Enligt italienska Vogues Franca Sozzani har Italien kulturproblem och i veckan kom hon med det kontroversiella uttalandet ”Italy is now full of trash”.

Skräpjournalistik. Den uppmärksamhetstörstande frilansjournalisten Derek Blasberg syns oftast klängandes på kändisar, men det gör inte att han förtjänar en artikel i New York Times.

Fat and fab. Refinery 29 listar de bästa bloggarna för kurviga kvinnor, däribland Young fat and fabulous.

Foto: New York Magazine

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här