Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

För fem år sedan när dokumentären Seamless skildrade det smärtsamma uppbrottet mellan Proenza Schoulers designers Lazaro Hernandez och Jack McCollough kändes det som om manliga modeskapare för evigt var dömda till olycklig kärlek. Trots att Alexander McQueen led av ett brustet hjärta känns det som om strävsamma modepar äntligen är på väg att blir en trend. Valentino Garavani och Giancarlo Giammetti berättade om sin odödliga kärlek i dokumentären Valentino The last Emperor, Lorenzo Martone förändrade till modeelitens förvåning Marc Jacobs och bär numera hans ring och i veckan visade modeduon Costello Tagliapietra upp sina matchande tatueringar i New York Magazine. Leve kärleken och läs gärna mer om charmtrollen Jeffrey Costello och Robert Tagliapietra som förutom varandra gillar rutiga skjortor, putmagar och skägg.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här