Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Den här våren verkar inte handla om mode, utan modeller. I helgen chockade nämligen franska Elle hela världen och de tunna fransyskorna som ser ut att leva på svart kaffe satte nog drycken i halsen när senaste numret av Elle damp ned i brevlådan. Kurviga Tara Lynn pryder omslaget och hela 32 sidor är tillägnade Tara Lynn och några av hennes modellkollegor från plus-sizefacket. Som jag skrev i förra veckan används modeller som avviker från idealet just nu framförallt för att journalister som jag ska blogga om det, men även om det är en kortsiktig chockfaktor är det uppfriskande att äntligen se alternativ till de fagra benranglen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här