Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Gubbsjukan del 2. Terry Richardson förnekar inte oväntat att han brukar utnyttja modeller sexuellt och får stöd av Marc Jacobs som säger att man kan bara säga nej när Terry får någon av sina knasiga idéer.

Modebibel blir nätbibel. Stefano Tonchi tar över som kreativ chef på W och kommer inte helt oväntat att satsa på webben.

Skönhetsresa. Jessica Simpson reser världen runt för att utreda skönhetsideal i VH1:s nya och underhållande skönhetsserie ”The Price of Beauty”.

Priskrig. Enligt amerikanska Glamour har kläder aldrig varit billigare och kvinnor spenderar därför en mindre del av sin inkomst på kläder.

Mångfaldsmodeller. Den här veckan debatterades modellideal på Harvard Business School. Anna Wintour framhöll bland annat att modeskaparnas provexemplar borde tillverkas i större storlekar och Michael Kors berättade att han inte kommer att anlita modeller under 16 år.

En typisk Terrybild.

Jeansen som fick hela världen att prata om Jessica Simpsons figur.

Stefano Tonchi tar över W.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här