Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

I New York har ingen tid att vara svårmodig och därför våldspratas man med jämna mellanrum av främlingar som vill berätta om sina kreativa projekt. Igår mötte jag designern Jae Kim. Han gav mig sitt kort och berättade att han nästa vecka ska sätta sin prägel på trenden tillfällig shopping genom att cykla runt på sin cykel och sälja plagg som han får plats med i cykelkorgen. Tillfälliga butiker har ju blivit en trend, men det ska bli spännande att se om människor är intresserade av att shoppa kläder av någon på cykel. Jae Kim är en mångsysslande kreatör som bland annat synts i Nylon och som säljer t-shirtar på Oak under namnet Ugly Original, läs gärna mer här.

En av Ugly Originals väskor på besök i Tokyo.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här