Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Designpris. I veckan blev det känt att Alexander Wang, Marc Jacobs och Donna Karan tävlar om vem som är bäst på att designa damkläder. Här är resten av Council of Fashion Designers of Americas nomineringar.

Gubbsjuk. Det är ingen överraskning att Terry Richardson anklagas för att ha utnyttjat unga tjejer, inte ens modebranschen verkar reagera.

Syvänligt. Kaféer med symaskiner hypas den här veckan på nätet.

Rag & Bone. Märket hamnade överraskande på style.coms lista över de tio bästa höstkollektionerna.

Tweettrubbel. I veckan påstod bloggaren Tommy Ton att han hade skvaller som skulle skaka modevärlden och Grazia drog slutsatsen att bloggaren visste att Karl Lagerfeld skulle sluta på Chanel. Tortontobloggaren är helt klart överskattad.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här