Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Livemode. Visningarna i London gick att följa direkt på brittiska moderådets hemsida och nu sänder även flera av giganterna i Milano sina visningar live på sina hemsidor.

Från lolita till tant. Miuccia Prada svängde rejält efter höstens förföriska lolitavisning och klär nu en mogen 60-talsdam.

Kurviga modeller. Äntligen får de promenera på catwalken.

RIP. Alexander McQueen begravdes och modepersonligheter som Daphne Guinness bar hans kläder för att hedra.

Naturligt. Mittbena och läppstiftslöst har varit normen på catwalken.

Sagomode. Alice i Underlandet har haft premiär och Tim Burtons mästerverk kommer med stor sannolikhet att inspirera modeskaparna.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här