Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Christopher Bailey har skapat en imponerande höstkollektion för Burberry och det firade han med sända hela visningen live till världens alla konsumenter på Burberrys hemsida. Underklädesinspirerade spetsfodral, fluffiga flygarjackor och ormskinnsstövlar med stilettklackar kan dessutom köpas direkt på nätet och Burberry sällar sig därmed till en ny grupp med modehus som hetsar upp tempot för att tilltala den otåliga konsumenten. Modehuset Haltston gjorde det exempelvis i samband med sin senaste nylansering och den tidsbegränsade försäljningen på nätet ökade efterfrågan trots att samma plagg nådde butikerna några månader sedan. Det är oklart hur snabbt konsumenterna egentligen får plaggen och om det sker samtidigt som återförsäljarna, men fenomenet är intressant och illustrerar modebranschens svårigheter att hitta rätt tempo just nu.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här