Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Ända sedan jag såg Christopher Kanes ”neon-fodral-visning” hösten 2006 har hans kollektioner varit lätta att identifiera. Det är hans styrka och den här säsongen gör han ingen besviken. Den räcker nämligen att se den här detaljbilden för att kunna beskriva hela kollektionen.

Läder, spets och broderier. Allt i svart, förutom de hemtrevliga broderierna som känns upplyftande på den uttjatade motorcykeljackan och de superslimmade, supersexiga och superkorta groupieklänningarna som dominerar kollektionen. Sarah Mower på Style.com skriver att Kane borde bredda sitt utbud och även om svarta groupieklänningar, med eller utan hembygdsgårdskitschiga broderier, bara passar ett fåtal tycker jag att det är skönt att se en designer som har en identitet nu när modeveckorna mest består av blandkollektioner utan riktning.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här