Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Musikgurun Michael Gaubert har som jobb att ladda Karl Lagerfelds iPods med ny musik, men han konsulterar även en rad andra designers och är i princip den personen som har störst inflytande över vilken musik som spelas i samband med visningarna. När jag i förra veckan intervjuade Michael Gaubert framhöll han Hot Chip och Charlotte Gainsbourg som säsongens catwalkvinnare, men under visningarna i New York har jag hört mitt favoritband the XX lite för många gånger. Londons modevecka har precis börjat och Milanos och Paris återstår, så vi får se vem som blir säsongens musikvinnare och vilken låt som blir den mest uttjatade catwalkdängan.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här