Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Trots soundtracket ”Somewhere over the rainbow” var Marc Jacobs höstkollektion mer realistisk än på länge. I sann sparanda rev han själv bort den bruna pappen som gömde modellerna som vid visningens start stod uppradade på den avskalade scenen. Mitt första intryck var spretigt, men jag kommer att behöva sova på saken.

Här är mina iakttagelser:

Den lågmälda bibliotekarien. Knälånga kjolar, grå strumpor och lågklackat.

Love story. 70-tal i form av mittbena, glasögon och långa vida byxor i tweed.

En gnutta glamour. Gigantiska pälskragar och dekorativa långa Hollywoodhandskar

Intergalactic. Färgerna var lågmälda förutom guldskimrande paljetter och sci-fiblanka rockar.

Visningen ska gå att se här, men mer Marc Jacobs i morgon.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här