Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Ellegalan. Modegalan med stort M går av stapeln idag. Tyvärr känns det inte som Hayden från Heroes lever upp till epitetet superglammig internationell gäst.

Rockvänligt. Filmen om the Runaways hade premiär på Sundance i helgen och då markerade huvudrollsinnehavaren, vampyrprinsessan Kristin Stewart, och Joan Jett att rockmodet inte har någon åldersgräns.

Sagostil. Jag skrev nyligen om sagornas inflytande över modet och nu är det dags att kolla in trailern för Alice i Underlandet. Den har legat ute ett tag, men filmen är så lovande att den måste uppmärksammas även den här veckan.

Stjärtefterlysning. Klädkedjan American Apparel fortsätter att tänja på gränserna med sin porrimage och uppmanar nu privatpersoner att skicka in bilder på sina stjärtar.

Sömnadskonst. Veckans haute coutureälskling är inte helt överraskande Jean Paul Gaultier.

Modemat. Band of Outsiders designer Scott Sternberg startar en kakblogg och följer därmed alla musiker som under förra året började spendera timmar i köket.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här