Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

I helgen var jag inne i Balenciagas butik här i New York och slogs av att utbudet spretade åt alla håll. Det kändes som om den exklusiva butiken representerade ett antal olika märken snarare än ett enda modehus som dessutom klassas som branschens mest trenddrivande. Under höstens modeveckor fick jag exakt samma känsla. Det är som om modehusen vill försäkra sig om att de kan erbjuda oss kunden allt snarare än stå för en stil. Jag hoppas att det går över, för i förlängningen kommer det annars leda till att de flesta förlorar sin karaktäristiska klädstil och att vi kunder kommer att bli ännu mer märkesotrogna.

När modellen Kim Noorda igår gick Jean Paul Gaultiers haute couturevisning var hon säkert väl medveten om att hon fick visa upp två fantastiska kreationer, men kanske inte att hon också fick representera den spretiga stilen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här