Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Haute coutureveckan i Paris är i full gång. För två år sedan skrev jag om uppsvinget för den högre sömnadskosten och om hur couturekollektionerna blir mer bärbara samtidigt som fler designers integrerar komplicerad sömnadskonst i sina ordinarie kollektioner. Den ekonomiska krisen har förvirrat utvecklingen något, men också fått fler konsumenter att uppskatta kvalitet och hantverk.

Chanel

Det är ingen hemlighet att Karl Lagerfeld är självupptagen. En Mimmi Pigg version av sig själv kan inte klassas som något annat än modehumor.


Michael Jacksonnostalgi

Givenchy

Hela världen verkar just nu sukta efter blodtörstande skönhet och Riccardo Tischi tillfredsställde alla vampyrromantiker med en dramatisk kollektion.


Många av kreationerna kommer också att bli perfekta scenkläder för våghalsiga rockstjärnor.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här