Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Igår damp New York Magazine ned i brevlådan. Det alltid lika läsvärda magasinet innehöll en intressant artikel om Kelly Cutrone som driver PR-firman Peoples Revolution som representerar designers som Jeremy Scott. Artikeln handlar om modepersonligheten roll som dokusåpastjärna då hon för den breda massan framförallt är känd från the City och the Hills. Kelly Cutrone är som vanligt frispråkig och proklamerar att annonskampanjer ser ut som gruppsexorgier och att hon inte förstår varför designern Yigal Azrouel opponerade sig när hon placerade prostituerade Ashley Dupré på första raden på hans visning.

Kelly Cutrone som är aktuell med dokusåpan Kell on Earth skriver numera även självhjälpböcker. Det låter som en omöjlig kombination, men hennes analys av dokusåpadeltagare känns som en smart iakttagelse.

”…are just blank iconic representations of aspects of ourselves. You have to be a blank slate and let people project what they will.”

Modebranschen kan minst sagt vara påfrestande och dessutom lockar den tyvärr till sig människor som inte mår speciellt bra. En självhjälbok som riktar sig utbrända praktikanter och föråldrade skönhetsredaktörer kan nog därför bli en storsäljare.

Nicky Hilton en framtida läsare?

Om bloggen



Mode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här
Fler bloggar