Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Min morgon inleddes som vanligt med en snabb bloggkoll. Efter några klick insåg jag att ormar verkar vara dagens tema och att Raquel Zimmerman invirad i Alexander McQueen samt diverse reptiler är bilden som kommer att förfölja mig resten av dagen.

Kroppskramande ormar är en trend som de flesta vill undvika, medan glasögonormar är ett mode som kommer och går. I helgen hjälpte jag en kompis att leta efter glasögon på Selima Optique här i New York och för alla som letar efter nostalgiska glasögon vill jag verkligen tipsa om märkena Cutler and Gross samt Prism London som kan hjälpa till att förverkliga både nördlooken och få dig att passa in på poolfesterna i Boogie Nights.

Prism London

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här