Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Mingelmode. Golden Globe var aningen dystert, men galasäsongen är igång och mer pompöst mode väntar de närmsta veckorna.

Sahlinstil. Mona Sahlin överraskade de flesta då hon poserade med en Louis Vuittonväska här i SvD. Den stora frågan är varför hon låter en märkesväska och statussymbol få så stort utrymme på en representativ bild, måste vara allt annat än en strategi från Socialdemokraterna.

Blodsband. Under herrmodeveckorna har Jean Paul Gaultier visat boxare medan Dsquared2 satsat på gatans slagskämpar, blodiga sår i ansiktet spås redan bli en trend.

Skräpmode. Snuskiga såpor som ”The real housewives” göra avtryck i modet och nu när en av karaktärerna i ”Jersey Shore” ska släppa en klädkollektion kan inte den amerikanska modevärlden sluta skriva sura blogginlägg.

Avklädd. Världens bäst klädda man heter Johnny Depp och även om han saknar kläder på omslaget av GQ så tänker jag inte klaga.

Modelligg. New York Times artikel om hur vårens kampanjer visar kläder på liggande modeller känns allt annat än ny.

Monas väska


Skräpstil

Var är kläderna?

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här