Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Efter att ha frossat julmat i alldeles för många dagar är det svårt att tänka sig att gå omkring i en magvisande topp, men det var svårt även under den sportiga sommarsäsongen när de flesta av oss är i bäst form. I år försökte dock designers som Miuccia Prada och Alexander Wang övertyga oss konsumenter att lämna naveln bar.

-Det känns nonchalant och nytt med magar, sa Alexander Wang som anledning till sina magvänliga kläder i samband med sin vårvisning.

Trots att trenden inte slog igenom stort markerade den en ökad kroppsfokusering. Allt fler investerade i gymmedlemskap och kroppen som moderedskap blev till och med så viktigt att den eviga gothdesignern Rick Owen började träna. Sexpacket är den ultimata utmaningen oavsett shoppingbudget och det är därför ingen tillfällighet att magen blev både en stilskapare och statussymbol under 2009.

Pradas vårkollektion

Rick Owens sexpack

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här