Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Etsykarriär. New York Times uppmärksammade i veckan hantverkssidanEtsy.com, som varit med i SvD många gånger, och beskriver nya modemöjligheter för dagens designers.

Elineffekten. Elin Nordengren ska enligt WWD blir modell för Tretorn.

Märkesbyte. Från Louis Vuitton till Dolce and Gabbana, Madonna har bevisat att hon funkar förbåda.

Årtiondets bäst klädda.Vogue låter läsarna bestämma, men har inte överraskande nominerat Kate Moss, Sofia Coppola och Gwyneth Paltrow.

Män och skor. Studie visade att det är oklart vad kvinnor gillar bäst.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här