Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Black Friday lockade fler konsumenter än förra, men trots att fler amerikaner valde att ägna helgen åt shopping så spenderades endast 41,2 miljarder, vilket är en marginell skillnad från förra året som beskrevs som en shoppingkatastrof trots att 41 miljarder spenderades. Black Friday indikerar amerikanernas shoppinghumör och det är bara att konstatera att det fortfarande inte är på topp.

Jag har anlänt till Paris och befinner mig just nu på Grand Palais där Sonia Rykiels kollektion för H&M kommer att visas. Mer om detta i morgon då visningen går av stapel.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här