Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Just nu är jag ombord på världens största kryssningsfartyg, Oasis of the Sea, som har som ambition att underhålla en bred publik. Det välfyllda programmet bjuder på fartfyllda vattenshower, föryngrande ansiktsbehandlingar med 24 karats guldflagor som ingrediens och äventyrliga surflektioner, men saknar shopping. Coach har en egen butik, men annars är det inte mycket som mättar modehungriga ombord. Det har blivit allt vanligare att åka på kryssning och även om det kanske inte är de mest märkesfokuserade konsumenterna som kryssar är jag förvånad över att Oasis of the Sea inte satsar på märken i mellanklass och huserar butiker som Banana Republic eller Victora Secret. Enligt Anne Smith som är ansvarig för aktiviteterna ombord beror avsaknade av modebutiker framförallt på det trånga utrymmet, men hon tror att Coach kommer att bana vägen för fler butiker ombord.

”Kryssning handlar fortfarande mest om att äta och dricka, men de yngre ombord vill vara aktiva och jag tror att shopping kommer at bli något som efterfrågas mer och mer”

En italiensk TV-kändis som jag tyvärr inte har namnet på provar kinesis.

Shoppingområdet Central Park som än så länge bara huserar Coach.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här