Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Himmelriket för män. I går spelades världens mest populära modevisning in, nämligen Victoria Secrets omtalade underklädesshow som ibland får nätet att krascha när den läggs upp på hemsidan.

Fantasi. På söndag intar regissören Tim Burton MoMA och modeskapare kommer att vallfärdas för inspiration.

Kånkenhype. Fjällräven öppnar sin första butik i USA och New York Times kommer på pressvisningen.

Garderobshemligheter. Sara Palins stylist träder fram och vill ha beröm för sina dyra shoppingrundor.

Snålhet. Brittiska och amerikanska rapporter visar att sparsamheten är här för att stanna.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här