X
Annons
X

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Det var inte länge sedan vita husets mäktigaste kvinna och tillika USA:s viktigaste stilförebild syntes på Vogue, men Conde Nast verkar ha ett mångsidigt kontrakt med presidentfrun som snart även kommer att pryda Glamours decemberomslag. Michelles magasinomslag markerar inte bara ett nytt skönhetsideal, utan också att det finns andra omslagsmodeller än dödstråkiga skådespelerskor som Sienna Miller som gång på gång ger oärliga intervjuer om sitt privatliv. Jag har svårt att föreställa mig att det är mindre än två år sedan det var otänkbart för Hillary Clinton att pryda Vogue, visst var det i egenskap av politiker och inte kuttersmycke, men ändå. Det har hänt mycket både med politikermodet och modepolitiken.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här