Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Det är omöjligt att inte förföras av stilsäkra Mad Men. TV-serien är så beroendeframkallande att jag till och med fick för mig att börja se ett avsnitt runt 02:30 i lördags, för oss som suktar efter mytomspunnen elegans är nämligen Mad Men den mest stilsäkra snuttefilten sedan Sex and the City. Men är vi redo att kliva ut i världen som Peggy Olson, Don Draper eller Joan Holloway? Det tror Brooks Brothers som nu släpper en Mad Men inspirerad kollektion signerad TV-seriens kostymör Janie Bryant. Pratprogrammen här i USA har ägnat timmar åt att diskutera varför skitstöveln Don Draper blivit en manlig förebild och jag är därför övertygad om att novischer på arbetsmarknaden kommer att köpa en Don Draperkostym i hopp om att få både självförtroendet och stiligheten på köpet. Jag är dock tveksam till om vi kvinnor kommer att vilja se ut som Betty och iklä oss rollen som förtryckt hemmafru, då känns Peggy och Joan mer lockande.

Om bloggen



Mode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här
Fler bloggar