Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Rockstilen är långt ifrån ny, men lyxrockaren och lyxgothen har verkligen blivit shoppingtjejernas nya uniform. Jag skulle vilja kalla det Erin Wassoneffekten, för modellen/designern har fått modebloggare över hela världen att ta på sig trasiga jeansshorts, köpa gothhalsband och experimentera med läder. Stilen känns aningen uttjatad och Wasson presenterade dessutom en katastrofalt dålig kollektion i New York. Ledigt är dock alltid skönt och därför är det härligt när modeveckorna kan inspirera till nya hybrider av den lediga stilen. MaxMara visade en kollektion som lånat aerobicelement från 80-talet som djupt urringade bodys, men samtidigt lyckades vara lyxigt sofistikerad. Jag gillade kollektionen och hoppas att MaxMaras lyxlediga stil kan bli den nya bloggstilen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här