Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Ibland är det konstigt hur världen är synkad. Varje gång jag slagit på TV:n här i Milano har de visat reklam för Goa och igår när jag när jag var på Missoni blåste Margherita Missoni i en visselpipa backstage innan visningen vilket gav mig en försmak på familjens minst sagt raveinspirerade vårkollektion. Flätade tofsar, färgskiftande kjolar i nät och magvisande brottarlinnen. Efter visningen berättade designern Angela Missoni hur hon inspirerades av dansare och hur rörlighet varit ett nyckelord under designprocessen.

Margherita Missoni visar kollektionen för stjärnfotografen Mario Testino backstage

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här