Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Celebriteter på röda mattan brukar favorisera Jimmy Choo, men nästa vår verkar det som om skogigantens designer Tamara Mellon vill att stjärnorna ska locka fram strippan inom sig. Klackar i plast som dessutom blinkar samtidigt som man spatserar fram känns nämligen mer strippklubb än röd matta.

Hela Jimmy Choos vårkollektion visar just nu i Milano och under mitt besök blev Glenda Bailey som är chefredaktör för Harper’s Bazaar förtjust i skorna, så vi kan räkna med att se mer av de blinkande klackarna i vår.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här