Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Miuccia Prada har en förmåga att ta ut svängarna och alltid presentera något oväntat. I vår handlar det om bekymmerslösa lolitor som åker på semestrar till soliga stränder och kollektionen var full av 50- och 60-talsnostalgi.

Costume Nationals underlinje C N C ställde till med ett stort spektakel där det brittiska it-tjejpacket, med en svajande Peaches Geldof i spetsen, gick visningen och där the Kills spelade. Visningen TV-sändes, men kollektionen lämnade inga större spår.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här