Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Modeveckan är i full gång i Milano och jag kommer att blogga så fort jag kommer åt. Antonio Marras var en av de första visningarna jag såg idag och han gjorde mig inte besviken med sina innovativa materialmixar som den här gånen var hämtade från sovrummet. Modellerna tågade fram i skira nattlinnen och hela visningen avslutades med ett kuddkrig på catwalken. Som hos så många andra modeskapare den här våren spelar underkläderna en central roll och Antonio Marras berättade backstage hur han lät rejäla maxitrosor lysa igenom de skria tygerna för att spela på en okonventionell sexighet.

”Underkläder och nattkläder är de mest erotiska plaggen du kan jobba med som designer eftersom de är laddade med sexighet och förväntningar. Jag ville dock att kollektionen samtidigt skulle vara oskuldsfull och försökte därför avdramatisera troskanter och behåband genom att synliggöra dem.”

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här