Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Om några timmar bär det av till Milano som plötsligt har blivit en het modevecka igen vilket inte minst markeras av självaste Anna Wintour som kommer att spendera mer tid i Milano än i Paris den här säsongen.

Men först lite London. Christopher Kane har varit en tydlig trendskapare ända sedan han för några säsonger sedan lät alla sina modeller tåga fram i tajta neonfodral, något som gav hela modevärlden en neonchock och fick oss på visningen att snabbt rapportera hem om det unga modehoppet Kane. Modeskaparen har sedan dess fortsatt att chockera och hans visningar har därför ofta ett väldigt tydligt tema och i vår handlar det om rutor.

Kombination av olikfärgade rutmönster samtidigt som Kane gett kreationen ett drag av underkläder.

Lägg märke till gliporna i midjan, midjan håller nämligen på att bli den nya urringningen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här