Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Vältajmat gerillamode. Anna Suis specialkollektion för den amerikanska kedjan Target kommer även att säljas i en tillfällig butik under modeveckan i New York.

Röda mattan. Igår var det premiär för ”the September Issue”, modefilmen som framförallt är sevärd på grund sin skildring av relationen mellan Grace Coddington och Anna Wintour.

Rörlig arbetsmarknad. Det ryktas att Haider Ackermann ska bli chefsdesigner på Maison Martin Margiela.

KLF. Kändisdottern Pixie Geldof känns aningen uttjatad som modell, speciellt i senaste brittiska Vogue där hon ska föreställa ett KLF-fan i läderutstyrsel.

Mer Vogue. Jag är med i septembernumret.

Showstudio. Kolla in modefotografen Nick Knights showstudio.com för inspirerande modefilmer, det har jag gjort den här veckan.


Från Haider Ackermanns senaste visning i Paris.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här