Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Magasinen har legat på hög nu under sommaren och de senaste dagarna har jag äntligen lyckats plöja mig igenom allt ifrån the New Yorker till amerikanska Glamour. Igår gick jag till sängs med Vanity Fair och blev än en gång besviken på deras lista över bäst klädda världsmedborgare…fotografen Bruce Weber, Paris ex Stavros Niarchos och Bonos äkta hälft Ali Hewson må vara intressanta människor, men bättre garderobskreatörer finns det. Jag gillade dock att Franca Sozzani från italienska Vouge och Catherine Deneuve var med på listan.

Vanity Fair bjuder dock på mycket mode i senaste numret, bland annat en läsvärd artikel om haute couture samt en fantastiskt vacker Mad Men fotografering med Jon Hamm och January Jones. Det som jag mindes bäst när jag vaknade i morse var dock en intervju med Michael Kors där han beskriver hur han tidigt inspirerades av tantsnuskdrottningen Judith Krantz och hur han designade sin mammas bröllopsklänning när han var fem.


Bild tagen av Annie Leibovitz

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här